pic

Peliohjelma EtäRopeconissa

Roolipelit

Pöytäroolipelit eli ropet ovat keskeinen osa myös EtäRopeconia. Roolipeleissä pelaajat ja pelinjohtaja edistävät peliä yhdessä suullisesti kertoen. Pelinjohtaja kehittää tarinan kulkua ja kuvailee maailmaa, jossa kuvitellut pelihahmot elävät. Pelaajat vaikuttavat tarinan etenemiseen oman hahmonsa kautta kertomalla esimerkiksi, mitä hahmo eri tilanteissa tekee tai sanoo. Noppia käytetään usein ratkaisemaan, onnistuuko pelaajahahmo aikeissaan. Roolipelejä voi pelata paitsi saman pelipöydän äärellä, mutta myös etänä erilaisten pikaviestimien ja sovellusten avulla.


Roolipeleihin ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen EtäRopeconin roolipeleihin tapahtuu Warhorn-sivustolta löytyvän Ropecon-eventin kautta. Roolipelejä pelataan sekä etänä verkossa, että muutamina lähipeleinä Pasilan kirjastossa. Pelinjohtajailmoittautumisia otetaan vastaan conin alkuun asti ja Ropeconin Discord-palvelimella pyritään mahdollistamaan myös improvisoitujen pelien peluuttaminen.

Tarkemmat ohjeet pelinjohtajille ja pelaajille löytyvät Ropeconin blogista.

Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet lähipeleistä Pasilan kirjastolla löydät täältä.

Ilmoittaudu roolipeleihin

Lautapelit

EtäRopeconissa pelataan myös lautapelejä ja etälautapelaamisen mahdollistajana toimii BoardGameArena-alusta. BoardGameArena on selainpohjainen alusta, joka mahdollistaa monien uusien ja vanhojen lautapelien pelaamisen netissä. Lisätietoa BoardGameArenan käytöstä löytyy täältä.


Turnaukset

Lautapelaamiseen kuuluvat tietysti myös peliturnaukset, joita EtäRopeconissa järjestetään kolme kappaletta:

  • Innovation: perjantaina 24.7.2020.

Ilmoittautuminen perjantaina klo 17 mennessä.

  • Carcassonne: lauantaina 25.7.2020.

Ilmoittautuminen lauantaina klo 11 mennessä.

  • 7 Wonders: sunnuntaina 26.7.2020.

Ilmoittautuminen sunnuntaina klo 11 mennessä.

EtäRopeconin lautapeliturnaukset järjestetään yhteistyössä Suomen Lautapeliseuran kanssa. Suomen Lautapeliseura on tarjoaa turnauksien pääpalkinoina toimivat lautapelit ja on ollut osallisena turnauksien teknisien toteutuksien järjestelyissä.

Lisätietoa turnauksista