pic

Peliohjelma

Roolipelit

Roolipelit eli ropet ovat Ropeconin ydin. Niitä pelataan läpi conin liki kaikkina vuorokaudenaikoina kymmenien pelinjohtajien voimin. Roolipeleissä tarina etenee suullisesti kertoen. Pelinjohtaja kehittää tarinan kulkua ja kuvailee maailmaa, jossa kuvitellut pelihahmot elävät. Pelaajat vaikuttavat tarinan etenemiseen oman hahmonsa kautta kertomalla, mitä hahmo eri tilanteissa tekee tai sanoo. Usein noppia käytetään ratkaisemaan, onnistuuko pelaajahahmo aikeissaan.

Ropeconissa pelataan laajasti kaikenlaisia pelejä suosituista Dungeons & Dragons –peleistä lähtien indiepeleihin ja pienkustantajien uutuuksiin asti.

Ropeconissa pöytäroolipeleihin ilmoittaudutaan Konsti-sovelluksella. Lisäksi vapaita pelaajapaikkoja voi kysellä larp&rope-tiskiltä. Konsti-sovelluksesta lisätietoa lähempänä tapahtumaa.

» Lisätietoa roolipeliohjelmien järjestämisestä

Larpit

Larpit ovat roolipelejä, joissa pelaajat hahmon toiminnan kuvailun sijaan pyrkivät puhumaan, käyttäytymään ja toimimaan hahmonsa tavoin. Ropeconissa järjestetään eri mittaisia larppeja, joista osa pelataan siihen varatuissa huoneissa ja osa levittäytyy koko conialueelle. Larppeihin pääset mukaan ilmoittautumalla larp- ja roolipelitiskillä, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ennen peliä pelaajat tutustuvat saamiinsa kuvauksiin hahmoistaan ja pelimaailmasta, muita ennakkotietoja ei tarvita. Tarina etenee joko täysin pelaajien keskinäisen vuorovaikutuksen kautta tai pelinjohtajan avustuksella. Conipeleihin voit osallistua samassa asussa kuin muuhunkin coniin ja mahdolliset tarvikkeet saat pelin alussa. Mukana on sekä conia varten kirjoitettuja pelejä että spinoffeja ja uudelleenpelautuksia valmiista pelimaailmoista.
Puheohjelmasta löytyy myös paljon larp-aiheisia luentoja, keskusteluja ja työpajoja.

» Lisätietoa larp-ohjelmien järjestämisestä

Lautapelikirjasto

Ropeconissa on tarjolla Suomen Lautapeliseuran yli 800 erilaista lauta- ja korttipeliä pelattavaksi. Valikoimassa on paljon pelikansan kestosuosikkeja sekä palkittuja uutuuksia. Lautapelikirjaston lainauspisteeltä voit lainata itsellesi pelin panttia vastaan ja kysellä peliseuraa. Asiantuntijat opastavat tarvittaessa sopivan pelin löytämisessä ja saattavat peliporukoita yhteen.

Lautapelikirjaston lähistöltä löydät myös vapaata tilaa sekä omien että lautapelikirjaston pelien pelaamiseen.

Figu-, Kortti- ja lautapeliturnaukset

Ropeconissa pelataan joka vuosi useita kymmeniä erilaisia peliturnauksia. Tapahtuman suosituimmat peliturnaukset ovat keräilykortti- ja figuturnaukset, mutta mukaan mahtuu myös lukuisia lautapeliturnauksia.

Ropeconissa pelataan tänäkin vuonna keräilykorttipelejä, kuten Magic: The Gathering- ja Vampire: The Eternal Struggle –turnauksia, sekä monia muita korttipelejä.
Tänä vuonna Ropeconissa myös ratkaistaan Vampire: The Eternal Struggle –pelin Euroopan mestaruus! Turnauksesta julkaistaan lisätietoja 2020 kevään aikana.

Joistain peleistä myös ratkotaan Suomen mestaruuksia, näistä perinteiksi muodostuneet ovat Carcassonne, Catan ja PitchCar -lautapelit.

Figupelien osalta suosittuja pelejä ovat perinteisesti mm. Warhammer 40K ja Age of Sigmar, Warmachine/Hordes, Kings of War ja 9th Age. Näiden ohella turnauksia on lukuisiin muihin peleihin ja osallistujat ovat vapaita järjestämään turnauksia haluamiinsa peleihin.

» Lisätietoa kortti- ja figuturnausohjelmien järjestämisestä

Kokemuspiste

Kokemuspisteellä voit kokeilla erilaisia kortti-, lauta- ja figupelejä sekä lyhyitä roolipelejä. Mukana on uusia julkaisuja, joita pelinkehittäjät peluuttavat yleisöllä kokeilumielessä, sekä hyväksi havaittuja vanhoja tuttavuuksia. Kaikki ohjelma soveltuu vasta-alkajille, mutta uutta ja kiinnostavaa kokeiltavaa löytyy kokeneemmillekin conikävijöille.

» Lisätietoa kokemuspisteen ohjelman järjestämisestä


Maalauspiste

Ropeconissa voi myös viettää aikaa Maalauspisteellä, jossa osaavat alan harrastajat opastavat figujen maalaamisessa ja maalaamisen tekniikoissa. Paikan päältä löytyvät figut, maalit ja pensselit, sekä tietysti myös käpyjä, jos figujen maalaus kyllästyttää. Maalauspiste on avoin kaikille, joita maalaaminen kiinnostaa. Jos tunnet tarvitsevasi pienen hengähdyksen conista, niin pyörähdä Maalauspisteellä!

» Lisätietoa figumaalausohjelmien järjestämisestä

Skenaariokilpailu

Jo pitkään perinteenä ollut skenaariokilpailu on yksi Ropeconin kohokohtia. Skenaariokilpailussa useat pelinjohtajat pyörittävät Ropeconin ajan lyhyitä roolipeliskenaarioita. Kävijät ja tuomarit antavat skenaarioille pisteet, joiden pohjalta selviää skenaariokilpailun voittaja.

Skenaariokilpailuun voi osallistua kuka tahansa omalla skenaariollaan ennen Ropeconia. Tarkempia tietoja osallistumisesta julkaistaan Ropeconin sivuilla ja blogissa 2020 kevään aikana.


Figumaalauskilpailu

Niin kauan kuin maalauspiste on ollut Ropeconissa, on myös pidetty maalauskilpailuja, joissa jokainen voi osallistua omilla töillään kilpailuun. Kilpailutyöt voi maalata vaikka paikan päällä tai kotona ennen Ropeconin alkua. Kilpailun säännöt ja kategoriat julkaistaan 2020 kevään aikana Ropeconin sivuilla ja blogissa.