pic

Medialle

Ropecon

Roolipelitapahtuma Ropecon

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä pelitapahtuma, joka tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Vuonna 2019 tapahtuma keräsi noin 5000 innokasta kävijää Helsingin Messukeskukseen, jossa tapahtuma järjestetään myös tänä vuonna. Monimuotoista ohjelmaa sisältävä viikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun pelaajilta pelaajille.

Ohjelmaan kuuluu pelaamisen ja peliturnausten lisäksi luentoja, esitelmiä, paneelikeskusteluja ja työpajoja alkaen historiallisista teemoista aina uusien pelien ideoimiseen ja käytännön toteuttamiseen. Ropeconissa jaetaan vuosittain Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Tapahtumassa on myös julkaistu useita pelialan teoksia lautapeleistä roolipeliteoriaan.

Ropeconin tekemiseen osallistuu vuosittain noin 800 vapaaehtoista. Taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka pyrkimys on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Roolipelitapahtuma Ropecon järjestetään virtuaalisena 24.–26.7.2020

Roolipelitapahtuma Ropecon järjestetään 24.–26.7.2020 EtäRopecon-virtuaalitapahtumana. Koronatilanteen vuoksi peruuntunutta lähitapahtumaa ei järjestetä, mutta EtäRopecon korvaa tämän vuoden tapahtuman uudenlaisella konseptilla. Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille aihepiiristä kiinnostuneille, niin aloittelijoille kuin konkareillekin. 

Tapahtuman tavoitteena on luoda roolipelifestivaalien karnevaalitunnelmaa myös virtuaalisesti ja tapahtumalla halutaan osoittaa, että roolipeliharrastus ja sen monipuolisuus ovat hyviä harrastuksia myös poikkeustilanteissa, kuten kokonaan etänä pelattaessa.

Tapahtuma-areenana toimii pääasiallisesti pikaviestimisalusta Discord sekä sosiaalisen median kanavista YouTube ja Facebook, joissa kaikissa tapahtuu erilaista ohjelmaa koko viikonlopun ajan. Viikonlopun varsinaiseen ohjelmaan kuuluu pelaamisen ja peliturnausten lisäksi luentoja, esittelyvideoita ja muita roolipeliaiheisia ohjelmanumeroita ja kävijöitä palvelee tuttuun tapaan myös verkossa toteutettu Ropeconin myyntialue.

Vuoden 2020 teemana on maailmanloppu, joka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa myös pelaamisen vasta aloittaneille tai siitä kiinnostuneille.

Huomioittehan myös COVID-19-pandemian vaikutukset tapahtumanjärjestelyihin täällä.

Ropecon lyhyesti

Ropecon yhdellä lauseella

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma.

Ropecon kahdella lauseella

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 24.–26.7.2020 Helsingin Messukeskuksessa. Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset ja sisältää laajan kattauksen monimuotoista ohjelmaa.

Ropecon kolmella lauseella

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 24.–26.7.2020 Helsingin Messukeskuksessa. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä kolmipäiväinen pelifestivaali suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun idealla roolipelaajilta roolipelaajille. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Ropecon kuudella lauseella

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 24.–26.7.2020 Helsingin Messukeskuksessa. Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä viikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun idealla roolipelaajilta roolipelaajille. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja roolipelaamiseen liittyvistä aiheista. Ropeconissa jaetaan vuosittain myös Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa

Ropecon Facebookissa
https://www.facebook.com/ropecon

YouTube
https://www.youtube.com/user/RopeconRy

Flickr
https://www.flickr.com/photos/ropeconmedia/

Twitter
https://twitter.com/ropecon

Instagram
https://www.instagram.com/ropecon.fi/

#ropecon | #ropecon2020


Lisätietoa tapahtumasta

Tämä on Ropecon

Ropecon 2019 mediassa

viestinta@ropecon.fi