pic

EtäRopeconin yhdistysesittelyt

Vuonna 2020 tapahtumassa esittäytyvät myös yhdistykset

Ilmoittautuminen yhdistysesittely-osioon on päättynyt. 


Ropecon on perinteisesti tarjonnut myös eri yhdistyksille mahdollisuuden esitellä toimintaansa tapahtuman aikana, eikä EtäRopecon ole tässä poikkeus. Yhdistysesittelyt julkaistiin sosiaalisessa mediassa tapahtumaviikonlopun aikana. Tällä sivulla pääset kuitenkin tutustumaan vielä yhdistyksiin ja löytämään kenties uusia tapoja harrastaa roolipelaamista ja muuta mukavaa.


ALTER EGO ry on Helsingin yliopiston roolipelijärjestö. Joukkomme on hyvä paikka harrastaa niin rooli-, lauta- kuin muutakin pelaamista sekä näiden akateemisia lieveilmiöitä.

Tavoitteenamme on levittää pelaamisen ilosanomaa akateemisessa maailmassa ja sen ulkopuolella. Meiltä löytyy kaikille peliseuraa, uusia kokemuksia ja harrastusmahdollisuuksia. Kokoonnumme pelaamaan yhdessä viikottaisissa kerho-illoissa. Tämän lisäksi meillä on erilaisia peliviikonloppuja, larppeja, roolipelimiittejä, keskustelutilaisuuksia, akateemisia juhlia ja paljon muuta. Näin sosiaalisen etäisyyden aikana pidämme yhteyttä Discordissa ja tapaamme toisiamme turvallisesti mahdollisuuksien mukaan.

Jos toimintamme kiinnostaa sinua, katso lisää Facebookista tai verkkosivuiltamme www.alterego.fi (uudet sivut rakenteilla). Tervetuloa mukaan!


ESRSPY ry eli Etelä-Suomen Rooli- & Strategiapeliyhdistys ry on vuonna 1993 perustettu espoolainen nuorisoyhdistys.

Yhdistyksen tarkoitus on edistää peliharrastuneisuutta Etelä-Suomen alueella järjestämällä mm. lautapeli-iltoja, pelileirejä, jäsenille pelitilat pöytäroolipeleille ja lautapeleille sekä mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin roolipelitapahtumiin. Pelitilat sekä erittäin kattava lauta- ja roolipelikirjastomme (https://boardgamegeek.com/user/ESRSPY_RY) sijaitsee Espoon Soukassa osoitteessa Soukankaari 1. ESRSPY:n projekteihin kuuluu myös Twitchissä sunnuntaisin striimaava roolipelistriimi Noppatuuri, joka palaa kesätauoltaan elokuussa uuden kampanjan pariin.

ESRSPY sosiaalisessa mediassa:
https://www.facebook.com/ESRSPYry/
https://www.instagram.com/esrspy/

Noppatuuri sosiaalisessa mediassa:
https://www.facebook.com/Noppatuuri/
https://www.instagram.com/noppatuuri/


Hiiziviikonloppu ry on yhteisö, joka järjestää sympaattisen kotikutoisia, leikkimielisiä ja edullisia tapahtuma pääasiassa Etelä-/Itä-Suomessa.

Koossa pitävänä voimana roolipelit, larpit, lautapelit, turnaukset, pajat, ulkoleikit ja muu pieni ja iso tekeminen. Tapahtumia myös perheille. Hiiden missio: Yhteisö on tapahtumaa isompi, voit jättää aikuisuuden taaksesi, voit olla oma itsesi, Hiizi on myönteinen ympäristö ja tapahtumia ympäri vuoden, myös lapsille. Hiiden arvot ovat: Meiltä meille, avoimuus uudelle, osallistavuus, poliittinen ja uskonnollinen sitoutumattomuus ja päihteettömyys.

Löydät meidät facebookista Hiiziviikonloppu ja osoitteesta hiizi.org.


Figure Fellows ry Lahti perustettiin Lahden Askonalueelle 2017 tiiviin kaveriporukan toimesta ajatuksella, että siitä tulisi porukan oma kokoontumistila figu- ja lautapelailua varten.

Sillä ajatuksella se edelleenkin jatkaa, mutta kaveriporukka on sittemmin kasvanut merkittävästi. Asiaa on auttanut koko porukan avoin suhtautuminen kaikkiin, ketkä jakavat saman ajatuksen klubin käytöstä. Meininki klubilla on rentoa ja lämminhenkistä, mukaan mahtuu aina niin wanhat parrat kuin uudet kasvotkin. Toimintamme kattaa satunnaisen pelailun, viikottaiset peli-illat, kampanjat sekä turnaukset monissa eri pelijärjestelmissä.

Teemme myös tiivistä yhteistyötä paikallisen pelikauppamme, Puolenkuun Pelien, kanssa. Meidät on voinut tavata myös viime vuosina Ropeconin areenoilta esittelemässä erilaisia miniatyyripelejä ja kertomassa toiminnastamme. Parhaiten meidät kuitenkin tavoittaa Facebook yhteisöstämme, missä aktiivisesti ilmoittelemme toiminnastamme ja tulevista tapahtumista.

https://www.facebook.com/groups/1271073512948533/
www.instagram.com/figurefellows


KuoFi ry on vuonna 2014 perustettu kuopiolainen yleishyödyllinen yhdistys.

Kuofin tavoitteena on yhdistää miniatyyripeliharrastuksen ympärillä puuhailevaa joukkoa, mukaan lukien pöytäroolipelaajat, ja tarjota puitteet niin harrastuksen aloittelijoille kuin jo pitkään miniatyyripelien parissa puuhanneille. Yhdistyksen ydintoimintaa on ylläpitää KuoFin pelitilaa nimeltään Bunkkeri 34, jossa järjestetään harrastuksen esittelyä sekä tarjotaan välineet ja tuki harrastuksen aloittamiseksi. Toimintaan kuuluu lisäksi kampanjoiden ja turnausten järjestäminen.

Löydät meidät osoitteesta: https://kuofi.net/


Mannun Vartijat ry on vuonna 1996 perustettu, kaikenikäisille harrastajille suunnattu joensuulainen roolipeli- ja liveroolipeliyhdistys.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää roolipeliharrastusta ja tehdä lajia tunnetummaksi Joensuussa ja sen lähialueilla. Roolipelien ja liveroolipelien eli larppien lisäksi Mannun Vartijat tukee miniatyyripelien ja lautapelien harrastamista. Tärkeimmät järjestön tapahtumat ovat joka toinen lauantai järjestettävät miitit sekä erilaiset larpit. Miiteissä eli harrastajien kokoontumisissa sekä uudet että vanhat harrastajat voivat tavata toisiaan, viettää aikaa yhdessä sekä pelailla erilaisia lauta- ja miniatyyripelejä. Usein miiteissä vedetään myös roolipelejä sekä järjestetään työpajoja.

Rennon, tiiviin ja lämminhenkisen harrastajayhteisön lisäksi Mannun Vartijoiden jäsenet hyötyvät useiden yhteistyötahojen tarjoamista eduista. Mannun Vartijoista sekä jäseneduista löytyy lisätietoa yhdistyksen nettisivulta. Lisäksi yhdistyksen hallitus kertoo mielellään lisää harrastuksesta ja yhdistyksen toiminnasta sähköpostin tai facebookin välityksellä – ja totta kai miiteissä kasvokkain!

Löydät meidät:
www.instagram.com/mannunvartijat
www.facebook.com/mannunvartijat
www.mannunvartijat.wordpess.com

Meihin saa myös yhteyttä sähköpostilla: mannun.vartijat@gmail.com.


Nopat & Taktiikka ry on mukana tänäkin vuonna Ropeconissa, trendikkäästi virtuaalisesti.

Kerholla itsellään on (suur-)pääkaupunkiseudun figupeliharrastajia varten pelitila Helsingissä, Pitäjänmäellä Vihdintien varressa, osoitteessa Karvaamokuja 4, 00380 Helsinki. Jäseniä kerhossa on n. 100. Pelaamisen ja muun figuilun tukena ovat kerhon omat some-kanavat Facebookissa ja Discordissa. Kerholla pelataan valtavaa määrää eri figu-pelejä ja jos mieleesi tulee jokin muu figupeli, niin ainakin joku on jo kuullut siitä ja on kiinnostunut kokeilemaan.

Haluatko liittyä mukaan? Infoa jäsenyydestä ja toiminnastamme täällä: https://nopat.fi/ropecon-portaali/


PRO WRESTLING ry: FCF Wrestling

Showpaini on ainutlaatuinen yhdistelmä urheilua, dramatiikkaa sekä improvisaatiota, jossa painijat ottelevat kilpaillakseen ja selvittääkseen välejään. Vauhdikkaan toiminnan keskipiste ovat näyttävät urheilusuoritukset sekä painijoiden keskinäisistä suhteista kumpuavat viihteelliset tarinat. Näytösluontoinen kamppailu vangitsee katsojansa ja herättää suuria tunteita. Yleisön osallistuminen ja vuorovaikutus esiintyjien kanssa onkin lajin tärkeimpiä elementtejä. Otteluissa faktan ja fiktion raja hämärtyy. Parhaimmillaan painiottelu on kuin elokuvan ja urheilun sekoitus: uniikki ja ikimuistoinen elämys.


Roperinki: Roperinki – opas tarinankerronnalliseen verkkoroolipelaamiseen

Sivusto tarjoaa oppaan tarinankerronnallisiin verkkoroolipeleihin, tutummin ropettamiseen / viestipelaamiseen. Kuulumme Suomen Roolipeliseura Ryn katon alle ja pyrimme lisäämään tietoisuutta tästä suhteellisen näkymättömästä – mutta antoisasta harrastuksesta.

Sivusto ylläpitää samannimistä keskustelualustaa pelaajille Discordissa. Ropenet.fi kautta löytyvät useimmat tekstipohjaiset roolipelit, joten ei muuta kuin tutustumaan tarjontaan ja uppoutumaan seikkailuihin! Tälläkin hetkellä tarjolla on jopa noin 50 erilaista pelimaailma-yhteisöä.

https://ropenet.fi/
www.instagram.com/roperinki
https://varjojenriimu.net/roperinki2/
Ropenet.fi, suomalainen tarinankerronnallisten verkkoroolipelien listaus.


SRS ry eli Suomen roolipeliseura ry, lyhyemmin SRS on suomalaisen roolipeliskenen edistämiseksi toimivien aktiivien vuonna 2017 perustama yhdistys.

Yhdistyksen tarkoitus on suomalaisen roolipelikulttuurin kehittäminen ja tukeminen. Seuran toiminta tapahtuu itsenäisten projektien kautta. Koska olemme koko Suomen laajuinen yhdistys helpoiten mukaan pääsee hyppäämällä Discordissa Suomen roolipeliseuran kanavalle. 

Tapahtumista meidät parhaiten löytää keltaisen legendaarisen logon luota ja pöydällä istuu Joiku -Jodlaava Flamingo. Kun taas nähdään tuu moikkaa ja kuuntelee Joikun sulosoinnut.

Tällä hetkellä Seuran omat projektit ovat: Tukitiimi, Peliä pyynnöstä, Verkostoitumisprojekti, Roolipelikirjasto, Roolipelitiedotus, Etäpelipöytä, Roolipelikansio, Roperinki, Alfacon 2021 ja Turvallisempaa roolipelaamista.

Yhteistyöprojektit ovat: Ropetupa, Ropehiiren kolo, Ropehautomo, Noppatuuri, Zeberax (larppi) ja 007 & Blackice (larppi) (järjestetty), 

Lisätietoa, mm. projektien toimintasuunnitelmat, löytyy seuran kotisivuilta: https://suomenroolipeliseura.fi/

Facebook: Suomen roolipeliseura SRS
Instagram: @Suomenroolipeliseura
Discord:https://discord.com/invite/pNNg6q4


TRACON ry on Suomen suurimpiin lukeutuva tamperelainen roolipeli- ja animetapahtuma, joka järjestetään vuosittain Tampere-talossa.

Sen nuorempi pienempi sisartapahtuma Tracon Hitpoint taas keskittyy erilaisiin pöytäpeleihin. Tapahtumia järjestää Tracon ry. Pandemia teki tepposet Traconin syyskuiselle päätapahtumalle, mutta ihan ilman ei silti tarvitse jäädä. Kannattaa seurata tiedotusta Traconin somessa, sillä meilläkin suunnitellaan kivaa ja erilaista etäohjelmaa nautittavaksi kotisohvalta! https://tracon.fi

Marraskuussa päästäänkin pitkästä aikaa jo ihan kunnolla pöytäpelien ääreen, mikäli pandemia ei heitä uusia kapuloita rattaisiin. Perinteiseen pöytäpelaamiseen keskittyvä Tracon Hitpoint järjestetään 14.-15.11. Tampereella, ja tarjolla on mm. lauta-, rooli-, kortti- ja figupelejä. Hitpointin verkkolipunmyynti on auki, käy kurkkimassa lisätietoa webbisivuiltamme!

https://hitpoint.tracon.fi