pic

Ajankohtaista

Sivu päivitetty 15.7.2020
Tätä sivua päivitetään sitä mukaa, kun uutta tietoa on saatavilla.

Muut tapahtumat EtäRopeconin aikana

Ropeconille on tullut paljon kyselyitä muiden tapahtumien järjestämisestä, joita useat tahot olisivat halukkaita järjestämään Ropecon-viikonloppuna. Meistä on ihanaa, kuinka monet ovat hypänneet mukaan keksimään ideoita, joilla Ropeconin puuttumista pystyttäisiin paikkaamaan. Tässä hieman meidän ohjeitamme, jos haluatte järjestää jotain tapahtumia tuona viikonloppuna.

Ropecon peruttiin lähitapahtumana hyvästä syystä eli ihmisten turvallisuuden takia. Tämän vuoksi emme lähde virallisesti tukemaan tai järjestämään muita tapahtumia kuin oman EtäRopecon-tapahtumamme tuona viikonloppuna. Jos haluatte järjestää jonkin roolipelaamiseen liittyvän tapahtuman Ropecon-viikonloppuna, pyydämme muistamaan seuraavat asiat:

  1. Koronaviruksen aiheuttamat turvallisuustoimet.
  2. Riittävät turvavälit ja hygienian.
  3. Sisätiloissa ihmismäärien rajoitukset.
  4. Turvallisemman tilan ohjeet ja häirinnänvastaisen linjauksen: https://2019.ropecon.fi/kavijalle/turvallisuus-ja-viihtyvyys/
  5. Ropeconin arvot: tasa-arvo, yhdessä tekeminen, innostavuus ja monimuotoisuus.

Toivottavasti saamme yhdessä tehtyä tuosta viikonlopusta etäpelaamisen ja -ohjelman pelifestarin, joka tavoittaa myös uusia harrastajia. Nähdään toivottavasti EtäRopeconissa ja vuonna 2021 taas livenä!


Tiedote 27.5.2020

Ropecon 2020 järjestetään virtuaalisena

Hallituksen koronatoimenpiteiden myötä jouduimme valitettavasti jo aiemmin perumaan heinäkuussa järjestettävän Ropeconin. Olemme yrittäneet saada Ropeconia siirretyksi loppuvuoteen, mutta valitettavasti joudumme raskain sydämin ilmoittamaan, ettei Ropeconia järjestetä vuonna 2020. 

Kävijöidemme turvallisuus on meille tärkein asia ja jatkamme suunnittelua kävijöidemme turvallisuus edellä. Toivomme, että tilanne sallii Ropeconin järjestämisen vuonna 2021, jonka suunnittelu on jo aloitettu. Vaikka varsinainen Ropecon on peruttu, heinäkuussa järjestetään virtuaalista ohjelmaa Ropeconin viikonloppuna 24.-26.7, joka tarkentuu myöhemmin. Seuraa siis edelleen Ropeconin kanavia kun tulemme kertomaan teille virtuaaliconista! 

Ropeconiin ennakkoon ostetut liput käyvät vuoden 2021 tapahtumaan tai lipusta voi saada myös rahat takaisin olemalla yhteydessä osoitteeseen palautukset2020@ropecon.fi. Mikäli sinulla on muita kysymyksiä, vastaamme osoitteesta viestinta@ropecon.fi ja Ropecon 2020 -tapahtuman Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/376656519553836/. Vastaamme kaikkiin palautus- ja yhteydenottopyyntöihin mahdollisimman pian, mutta toivomme teiltä kärsivällisyyttä.

Kaikki ajankohtaiset koronatilanteeseen liittyvät tiedotteet löytyvät koronatiedotussivullamme osoitteessa: /ajankohtaista-koronasta/. Kannattaa myös seurata sosiaalista mediaamme, sillä tiedotamme virtuaaliconista pian lisää! 

Kiitos kaikille siitä, että olette olleet hengessä mukana. Pysykää terveinä ja nähdään virtuaaliconissa!

Terveisin,
Ropecon 2020-tekijätiimi


Tiedote 22.4.2020

Ropeconia ei järjestetä heinäkuussa 2020

Hallitus on tänään 22.4. linjannut, että yleisötapahtumarajoituksia jatketaan ainakin 31.7.2020 saakka. Tämä tarkoittaa valitettavasti myös sitä, ettei Ropeconia voida järjestää suunnitellusti 24.7-26.7.2020. Ropecon on seurannut tiiviisti koronapandemiaan liittyvää tilannetta ja asiasta on keskusteltu aktiivisesti organisaatiossa viimeisen kuukauden aikana. 

Olemme kartoittaneet erilaisia vaihtoehtoja liittyen Ropeconin ajankohtaan ja muihin järjestelyihin. Lähdemme ensisijaisesti selvittämään tapahtuman siirtämistä myöhempään ajankohtaan. Selvitystyö ja neuvottelut tapahtumapaikan kanssa ovat vielä kesken, joten ilmoitamme mahdollisista korvaavista ratkaisuista, kun päätöksiä on tehty. 

Kaikkiin Ropeconiin mukaan jo ilmoittautuneisiin (ohjelma, vapaaehtoiset, myyntialue) tullaan olemaan yhteydessä siirtymisen johdosta mahdollisimman pian. Jo ostetun ennakkolipun pystyy hyödyntämään mahdollisessa korvaavassa tapahtumassa tai vuoden 2021 Ropeconissa. 

Tiedotamme tilanteesta virallisissa tiedotuskanavissa, eli koronatiedotussivullamme osoitteessa: /ajankohtaista-koronasta/ ja sosiaalisessa mediassamme. Ymmärrämme, että tilanne herättää kysymyksiä, mutta toivomme kärsivällisyyttä ja tiedotamme asiasta lisää, heti kun vain pystymme. Mikäli sinulla on kysyttävää koronan vaikutuksesta Ropeconiin, vastaamme kysymyksiin osoitteesta: viestinta@ropecon.fi ja Ropecon 2020 -tapahtuman Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/376656519553836/.

 


Tiedote 13.3.2020

Ropeconiin valmistautuminen jatkuu tavalliseen tapaan

Suomen hallitus on 12.3. pitämässään tiedotustilaisuudessa antanut suosituksen kaikkien yli 500 hengen tapahtumien perumiseksi toukokuun loppuun saakka. Vuoden 2020 Ropecon järjestetään 24.-26. heinäkuuta, joten Ropeconiin valmistautuminen jatkuu normaalisti. Ropeconin järjestäjät seuraavat tiiviisti tilannetta. Mikäli tilanne muuttuu, tiedotamme asiasta heti.

Ropeconin ohjelmahaku on auki ja kannustamme edelleen kävijöitämme hakemaan mukaan ohjelmajärjestäjiksi. Ohjelman voi perua vielä viikkoa ennen tapahtumaa, mutta haku umpeutuu tietyiltä osin jo toukokuun alussa, jolloin hallituksen ja valvontaviranomaisten asettamat rajoitukset ovat vielä voimassa. Toivomme kuitenkin, että heinäkuussa saisimme tapahtuman järjestettyä normaalisti ja sitä varten tarvitaan sekä ohjelmaa että vapaaehtoisia. Myös lipunmyyntimme on jo auki. Mikäli kuitenkin ohjeistukset yleisötapahtumista muuttuvat tai rajoitusten aikaa pidennetään ja joudummekin perumaan tai siirtämään tapahtuman, pyrimme hyvittämään kaikki ostetut ennakkoliput.

Haluaisimme lopuksi vielä muistuttaa, että Ropecon tehdään kävijöiltä kävijöille ja ilman kävijöitä ja kävijöiden tarjoamaa arvokasta panosta on Ropeconin järjestäminen vaikeaa, ellei peräti mahdotonta. Siksi haluammekin kannustaa kaikkia osallistumaan ja suunnittelemaan kesän kohokohtaa entiseen tapaan!

Tiedote julkaistu Ropeconin blogissa 13.3.2020.

Lisätietoa antavat

Pääjärjestäjät: paajarjestaja@ropecon.fi

Viestintä: viestinta@ropecon.fi