pic

Alustat ja ohjeet

Discord

Etätapahtuman aikana Ropeconilla on käytössä oma Discord-serveri, joka toimii kävijöiden virtuaalisena kokoontumispaikkana. Discord on ilmainen viestintäsovellus, joka mahdollistaa sekä puhe- että tekstipohjaisen viestimisen. Discord on ladattavissa sekä tietokoneille että mobiililaitteille, ja toimii sovelluksen lisäksi myös selaimessa.

Ropeconin Discord-serverillä kävijät voivat tutustua toisiinsa ja keskustella erilaisista roolipeleihin ja muuhun Ropeconin ohjelmaan liittyvistä aiheista niille suunnatuilla kanavilla. Discord-serverillä on tarjolla myös jonkin verran ohjelmaa ja siellä voi osallistua esimerkiksi teksti- tai puhemuotoisiin etäroolipeleihin.

Ropeconin Discord-serveri aukeaa torstaina 23.7.2020.


Serverin säännöt

Haluamme luoda myös EtäRopeconista kaikille osallistujille mahdollisimman turvallisen ja onnistuneen tapahtuman. Minkäänlainen kiusaaminen tai häirintä ei kuulu Ropeconiin eikä siten myöskään EtäRopeconiin, joten muistathan käyttäytyä kaikkia kohtaan kunnioittavasti koko viikonlopun ajan. Jotta kaikilla olisi mukava conviikonloppu, Ropeconin Discord-serverillä noudatetaan seuraavia sääntöjä:

Discord-serverin käyttäytymissäännöt

Liittyessäsi Ropeconin serverille hyväksyt sen säännöt sekä Ropeconin häirinnän vastaisen linjauksen ja sitoudut noudattamaan niitä.

Sääntöjen noudattamista Ropeconin discord-serverillä valvoo vapaaehtoisista koostuva moderointitiimi, jonka kuka tahansa voi tarvittaessa kutsua apuun. Moderaattorien sekä ylläpidon antamia ohjeita tulee noudattaa. Sääntöjen toistuva rikkominen tai muita häiritsevä käytös johtavat joko väliaikaiseen tai pysyvään serveriltä poistamiseen.

Kohdellaan toisiamme asiallisesti ja pidetään mahtava conviikonloppu!


Discord-serverille liittyminen

Ropeconin Discord-serverille liittymiseen vaaditaan käyttäjätunnus. Yleisiä ohjeita Ropeconin Discord-serverin käyttöön löytyy täältä. Ongelmatilanteissa voit myös kysyä apua sähköpostitse osoitteesta discord@ropecon.fi

Ropeconin Discord-serveri

Ropeconin Discord-serveri avautui torstaina 23.7.2020 klo 18:00 ja suljettiin maanantaina 27.7.2020 klo 20:00. Serverille ei voi tämän jälkeen enää liittyä, eikä serverillä voi keskustella. Serverille jo liittyneet voivat kuitenkin edelleen lukea siellä olevia keskusteluja.


Jäikö jokin epäselväksi? Tarvitsetko apua?

Ropeconin digituutorit päivystävät Ropeconin Discordissa perjantaina klo 17-21, lauantaina klo 11-21 ja sunnuntaina klo 11-15. Voit tulla nykimään virtuaalisesti hihasta koska vain ja kysyä mitä vain, mikä conissa askarruttaa. Löydät tuutorit (ja muuta juttuseuraa) Discordista kanavalta #turvasatama.

Järjestämme myös kaksi virtuaalista ”conikierrosta”, perjantaina klo 20:00 ja lauantaina klo 12:00. Nekin starttaavat #turvasatamasta ja kierroksilla kerrotaan lyhyesti virtuaaliconista, sen tarjonnasta ja siitä, mistä mitäkin löytyy.

YouTube

EtäRopeconin puhe- ja spektaakkeliohjelma tullaan julkaisemaan pääasiassa Ropeconin YouTube-kanavalla. Ohjelmaa alkaa ilmestyä näkyviin Ropeconin YouTube-kanavalle jo ennen tapahtumaa, mutta videot ovat ns. ensiesitysmuodossa, joten niitä ei voi katsoa ennen ohjelmaoppaaseen merkittyä ajankohtaa. Voit halutessasi tilata valitsemistasi ohjelmista itsellesi muistutuksen YouTuben kautta: näin et missaa lempiohjelmaasi!


Ensiesitys vs. tavallinen YouTube-video

Ensiesitys eroaa tavanomaisesta YouTube-videosta siten, että sen katsomisen voi aloittaa vasta aikaisintaan tiettynä ennalta määritettynä ajankohtana. Näin kävijät voivat kokoontua yhdessä katsomaan esimerkiksi tiettyä puheohjelmaa sille ohjelmaoppaassa määritettynä aikana – ja tässä etäohjelmasalissa on varmasti aina tilaa!

Ensiesitysten aikana YouTube-videon yhteydessä on näkyvissä live-chat, jossa on mahdollista keskustella ohjelmasta reaaliaikaisesti muiden katsojien ja joskus myös itse ohjelmanpitäjien kanssa. Live-chattiin osallistuminen vaatii sisäänkirjautumisen YouTubeen esimerkiksi Google-tunnuksilla, mutta sen seuraaminen onnistuu myös ilman sisäänkirjautumista.

Missasitko ohjelmaoppaaseen merkityn ohjelma-ajan? Ei hätää! Ensiesityksen jälkeen puhe- ja spektaakkeliohjelmat tallentuvat automaattisesti Ropeconin YouTube-kanavalle ja ovat vapaasti katsottavissa tavallisten YouTube-videoiden tapaan. Live-chat ei ole enää käytössä ensiesityksen päätyttyä, vaan sen sijaan käytössä on tavallinen kommentointi. Videoiden kommentointi vaatii myös sisäänkirjautumisen.


Livekommentoinnin säännöt

Noudatathan myös YouTubessa tapahtuvassa livekommentoinnissa EtäRopeconin sääntöjä ja häirinnän vastaista linjausta.


Ohjelmien seuraaminen ja kommentointi

YouTube-videoita voi katsoa sovelluksen tai internet-selaimen kautta myös ilman sisäänkirjautumista, mutta live-chattiin osallistuminen ja videoiden kommentointi vaativat kirjautumisen esimerkiksi Google-tunnusten avulla.

Ropeconin YouTube-kanava

BoardGameArena

EtäRopeconissa pelataan lautapelejä ja lautapelaamisen mahdollistajana toimii BoardGameArena -verkkosivu. BoardGameArena (BGA) on selainpohjainen alusta, joka mahdollistaa monien uusien ja vanhojen pelien pelaamisen. Pelaajat voivat ensin etsiä peliseuraa EtäRopeconin Discord-serverin puolella ja siirtyä sitten BoardGameArenan puolelle pelaamaan.


BoardGameArenan jäsenyys

BoardGameArenan käyttö vaatii käyttäjätunnuksen luomisen ja sisäänkirjautumisen. Alustassa on kaksi jäsenyystasoa: Ilmainen ja Premium. Premium kustantaa 4€ / 1 kk tai 24€ / 1 vuosi.

Jäsenyystasojen erot ovat tiivistetysti seuraavat:

  • 1. Premium-jäsenyys mahdollistaa premium pelien (Esimerkiksi Carcassonne) kokoon kutsumisen. Kuka tahansa voi liittyä premium pelipöytään ilman premium jäsenyyttä.
  • 2. Premium-jäsenyyttä tarvitaan, jos useampi henkilö haluaa pelata samassa pelissä samasta ulkoisesta IP-osoitteesta.
  • 3. Premium-jäsenyys mahdollistaa BoardGameArenan ääni- ja videokeskusteluiden käyttämisen.

BGA:n käyttö EtäRopeconissa

Alusta on auki jo ennen EtäRopeconin alkamista ja jatkuu EtäRopeconin jälkeenkin. Alustan käyttöön liittyviä kysymyksiä voinee kysyä Ropeconin Discord-serverin #lautapelit kanavalla. BGA:ssa sovelletaan EtäRopeconin sääntöjä normaalisti.

Tiivistetysti toimintamalli on seuraava:

  • 1. Etsi peliseuraa EtäRopeconin Discord-palvelimella
  • 2. Jaa BGA nimesi ja ystävysty BGA:ssa peliseuran kanssa.
  • 3. Aloita pelipeliseuran kanssa BGA:ssa peli
  • 4. Pelaa peliä ja käy tekstikeskustelut BGA:n pelipöydän yhteydessä olevassa teksti-chatissa.
  • 5. Käy äänikeskustelut Ropeconin Discord-palvelimella.

 

BoardGameArena


Jos sinulla on kysyttävää BoardGameArenan käytöstä tai kohtaat odottamattoman ongelmatilanteen, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: peliohjelma@ropecon.fi

Facebook

EtäRopeconin myyntialue järjestetään Ropeconin ylläpitämän Facebook-ryhmän kautta. Etämyyntialueelta löydät monia viime vuosina Ropeconin myyntialueelta tuttuja myyjiä, käsityöläisiä ja artesaaneja, jotka esittelevät ryhmässä tuotteitaan ja mahdollisia tapahtumaviikonlopun tarjouksia. Tervetuloa tekemään mahtavia löytöjä!


Etämyyntialueelle liittyminen

Etämyyntialueelle pääsy vaatii sisäänkirjautumisen Facebook-tunnusten avulla.

Etämyyntialue Facebookissa

Etämyyntialueen Facebook-ryhmä aukeaa torstaina 23.7.2020 klo 18:00.


pic

Kysyttävää? Kohtasitko yllättävän ongelmatilanteen?

Ota rohkeasti yhteyttä: ohjelma@ropecon.fi