pic

Millaista on peluuttaa Ropeconissa?

Ropeconin kaltainen roolipelitapahtuma on peliympäristönä ihan omanlaisensa, mikä on hyvä ottaa huomioon conipeliä suunnitellessa. Tässä muutamia huomioita:

⊕ Käytä valmiita tai osittain valmiita hahmoja. Jos pelin hahmonluonti ei avaudu ummikolle kymmenen minuutin sisään, taloudellisen ajankäytön nimissä kannattaa varautua valmiilla hahmoilla. Jätä kuitenkin mahdollisuuksien rajoissa pelaajille varaa muokata hahmostaan itselleen mieluisa.

⊕ Kirjoita hyvä kuvaus pelistäsi. Haluat erottua joukosta ja kiinnittää pelaajien huomion. Tällä tavalla saat myös helpommin haluamasi tyyppisiä pelaajia. On myös hyvä ilmoittaa, jos testaat uutta peliä, joka on vielä kehitysvaiheessa.

⊕ Harkitse pelin kestoa. Tyypillinen conipeli kestää 2–6 tuntia; 4 tuntia on yleisin pituus. Kannustamme pelinjohtajia peluuttamaan lyhyempiä pelejä. Ropeconissa pelaajan aika on tavallista kallisarvoisempaa, joten monet kävijät arvostavat 1-3 tunnin pelejä. Pidä aikataulusta kiinni, sillä pelipöydässä voi alkaa toinen peli tai pelaajilla jonkin toinen ohjelmanumero. Huomaa, että varaamastasi ajasta voi helposti mennä puoli tuntia pelin käynnistämiseen.

⊕ Huomioi pelitila. Ropeconin pelitilat ovat avoimia ja äänekkäitä ja ihmisiä kulkee edestakaisin, mikä hankaloittaa etenkin tunnelmallisempia pelejä. Pyrimme tarjoamaan rauhallisempia tiloja ja yhden pelin huoneita niitä tarvitseville, mutta tilaa on rajallisesti ja ihanteelliset olosuhteet ovat harvinaisuus. Mainitse rauhallisen tilan toiveesi lyhyin perusteluin ilmoittautumislomakkeen ”Vapaamuotoiset terveiset” -kohdassa.

⊕ Harkitse pelaajamäärää. Jos peliin voi osallistua esimerkiksi 3–5 pelaajaa ehdottoman neljän pelaajan sijaan, on helpompaa välttyä pelaajamäärän aiheuttamilta yllätyksiltä. Aseta pelaajien vähimmäismäärä niin pieneksi kuin vain voit, sillä mikäli ilmoitettu minimi ei täyty, sähköinen pelaajailmoittautumisjärjestelmä siirtää pelaajat muihin toivepeleihinsä.

⊕ Aloittelijaystävällisyys on pop. Kannattaa miettiä, vaatiiko pelisi oikeasti aiempaa kokemusta, vai voisiko myös aloittelija liittyä pöytään. Harrastuksen kasvu ja elinvoimaisuus edellyttää myös uusien pelaajien ottamista mukaan. Heistä sitten aikanaan tulee uusia pelinjohtajia ja Ropeconin järjestäjiä.

⊕ Ropeconissa on paljon erilaisia pelaajia. On erityisen tärkeää, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti mm. pelikokemukseen, sukupuoleen tai sosiaalisiin taitoihin katsomatta.