pic

Teehuone Aisu

Muukalaisia! Vieraan maan olentoja! Kuinka Aisu selviää maailmanlopusta?

Maailma on taantunut keskiaikaisen kulttuurin tasolle, ihmiset ovat tuntemattomalla teknologialla aivopestyjä olentoja, ja kolmijalkaiset metallihirviöt asuttavat Maapalloa. Kukaan ei tiennyt, kuinka kauan ne olivat olleet täällä, tai mitä ne utuisen vihreissä kupolikaupungeissaan suunnittelivat.

Onko mitään toivoa enää jäljellä?

Tuhansien metrien korkeudessa, valkohuippuisilla vuorilla – siellä, missä ilma on raikasta ja puhdas vesi virtaa alas jäätiköiltä, on vielä kourallinen ihmisiä vapaana. Siellä maailma vaikuttaa melkein paratiisilta. Ehkä heillä olisi tarjolla turvapaikka, tai jopa suunnitelma oman planeettamme valtaamisesta takaisin. Vedä siis foliohattu päähäsi, sujauta salainen kartta varmaan piiloon ja aloita seikkailusi kohti Valkoisia vuoria ja kohti maailmanlopun kahvilaa, Teehuone Aisua!

Mistä on kyse?

Ropeconin maailmanlopun peliin astuu vuoden 2020 vuorolla uusi pelaaja, Teehuone Aisu! Teehuone Aisu on erityisesti Ropeconia varten räätälöity kahvilakonsepti. Aisun kaltaiset kahvilat ovat saapuneet Eurooppaan Japanista ja niillä on vankka jalansija paikallisessa popkulttuurissa.

Teehuone Aisu sijaitsee Cafe 5:ssä Messukeskuksessa ja kahvilan asiakkaita palvelee tarjoilijoista koostuva tiimi, joista kukin huolehtii yhdestä pöytäseurueesta kerrallaan. Aivan tavallisista tarjoilijoista ei kuitenkaan ole kyse, sillä jokainen tarjoilija on omaan, ennalta suunniteltuun rooliin eläytynyt hahmonsa, jonka huomio keskittyy täysin omaan pöytään ja siihen saapuneisiin asiakkaisiinsa. Kahvilan tarjoilijat toimivat, kuten missä tahansa ravintolassa: he tuovat asiakkailleen ruokalistat ja heidän tilaamansa tarjoilut. Kahvilakäynnin päätteeksi tarjoilijat huolehtivat laskun tuomisesta pöytään ja saattavat asiakkaansa kahvilasta hyvää conia toivottaen.

Kahvila tarjoaa con-kävijälle rauhallisen tilan ja mahdollisuuden saapua hengähtämään keskellä Ropeconin vilskettä. Jokainen tarjoilija eläytyy omaan hahmoonsa, ja tarjoilun lomassa heidän kanssaan voi myös jutustella tai esimerkiksi pelata pieniä pelejä. Hahmoihin pääsee tutustumaan etukäteen, joten jokainen asiakas pääsee vaikuttamaan siihen, haluaako pelata korttia droidin kanssa vai keskustella maailmanlopun merkityksestä vampyyrin kanssa! Vierailun päätteeksi asiakkailla on myös mahdollisuus ostaa polaroid-kuva muistoksi itsestään ja muusta pöytäseurueestaan tarjoilijan kanssa.

Kahvilan asiakkaille

⊗ Mitään ei kahvilaan saapuessa tarvitse osata tai tietää etukäteen. Tarjoilija kertoo koko ajan, mitä tapahtuu ja häneltä voi kysyä mitä tahansa käytännön järjestelyihin liittyen.

⊗ Mikäli asiakas haluaa saada kaiken irti käynnistään, kannattaa käydä tutustumassa etukäteen kahvilan tarinaan ja teemaan näillä sivuilla. Kahvilan saaga saa jatkoa kesällä, jolloin julkaistaan myös tarjoilijoiden hahmoprofiilit.

⊗ Paikan 1-4 hengen pöydistä voi varata joko etukäteen myöhemmin ilmoitettavien ohjeiden mukaisesti tai paikan päällä jonottamalla. Voit myös varata kokonaisen pöydän seurueellesi, joten kahvilaan voi saapua myös yhdessä esimerkiksi perheen kanssa. 

⊗ Kahvilakäyntiin on varattu noin 45 minuuttia aikaa.

⊗ Vaikka tarjoilijat eläytyvätkin hahmoihinsa, asiakkaat saavat itse valita, heittäytyvätkö tilanteeseen mukaan. Tarjoilijoiden kanssa voi myös keskustella tai pelata pieniä pelejä, mutta asiakkaat saavat toki nauttia tarjoiluista kaikessa rauhassa. Tarjoilija huolehtii kuitenkin vain yhdestä pöydästä kerrallaan ja on hyvä muistaa, ettei sivummalla seisova tarjoilija välttämättä ole toimeton, vaikka ei juuri sillä hetkellä tekisikään mitään.

⊗ Kahvilan sisäänkäynnin luona on vastaanottotiski, josta voi kysyä neuvoa ja apua ajanvaraamiseen tai kysyä mitä tahansa liittyen kahvilan käytännön järjestelyihin.