pic

Skenaariokilpailu

Skenaariokilpailu tulee taas!

Taas on aika etsiä viihdyttävimmät roolipeliskenaariot! Ropecon 2020 skenaariokirjoittajat pääsevät esittelemään taitojaan pöytäroolipelien skenaariokirjoituskilpailussa! Ropeconin teema on tänä vuonna Maailmanloppu, jonka pohjalta varmasti löytyy mielenkiintoisia seikkailuja!

Skenaariokilpailun hakuaika on 1.4.–1.7.2020 Voit lähettää oman skenaarion osoitteeseen pelitiski@ropecon.fi.


Mikä on skenaario?

Ropeconin skenaariokilpailun yhteydessä skenaariolla tarkoitetaan käytännössä lyhyttä pöytäroolipeliä, joka voidaan omaksua ja pelata tunnissa (60 min). Mallia voit ottaa aikaisempien vuosien skenaarioista, joita voit selata Ropeconin sivuilla sekä Roolipelikirjastossa.

Skenaariokilpailussa ratkaistaan kaksi voittajaa:
Tuomarien suosikki; tuomariston antamilla pisteillä
– Yleisön suosikki; pelaajien antamilla pisteillä

Ropeconin aikana kuka tahansa kävijä pystyy ilmoittautumaan pelaajaksi skenaarioihin Pelitiskillä tai halutessaan myös vetää skenaarioita kavereilleen ja muille mukaan haluaville. Pelitiskiltä löytyy myös pelinjohtajia, jotka vetävät joko pelaajien toiveesta tai omasta halustaan skenaarioita.

Skenaariokilpailu 2018

Vuoden 2018 Ropeconin skenaariokilpailuun osallistuvat seuraavat pelit:

Anna Frilund: Lusikkajoen tragedia
Sami Koponen: Ahdas vuosi
Maija Korhonen: Jäähyväiset jäännösplaneetalla
Olga Nisumaa: Yksisarvispöytäroolipeli
Wille Ruotsalainen: Palkkaamme parhaat
Tuukka Tenhunen: Ystäväni, pelinjohtajani
Ville Yli-Knuutila: Lumijoki, 1714

Vuoden 2019 skenaariot ovat vielä päivitystyön alla.

Selaa kaikkia Ropeconissa julkaistuja skenaarioita »

Skenaarioiden vaatimukset ja arviointiperusteet

Kilpailuun osallistuvilta skenaarioilta edellytetään seuraavia vaatimuksia, jotka vaikuttavat arviointiin.


⊗ Skenaarion tulee olla suomenkielinen ja maksimissaan viisi (5) A4-sivua.

⊗ Skenaarion tulee olla pelattavissa 3–4 pelaajalla pelinjohtajan lisäksi. Skenaarion tulee olla pelattavissa ainoastaan tulostettua skenaariota, kirjoitusvälineitä ja noppia apuna käyttäen.

⊗ Skenaarion tulee olla omaksuttavissa ja valmisteltavissa 15 minuutissa ja pelattavissa peliryhmälle 45 minuutissa. Skenaarion tulee olla helposti omaksuttava, koska niitä on tarkoitus käyttää myös harrastuksen esittelyyn. Jos skenaario on tarkoitettu vain aikuisille, tulee se ilmaista selkeästi skenaariossa tai saateviestissä. Sisällön tulee olla yleisesti sopivaa Ropecon-tapahtumaan.

⊗ Skenaarioiden tulee olla julkaistavissa Creative Commons BY-SA 4.0 -lisenssillä. Lähettämällä työn hyväksyt lisenssin käytön.

⊗ Yksittäisen skenaarion kirjoittajaksi voidaan merkitä 1–4 henkilöä. Yksittäinen henkilö voi osallistua vain yhden skenaarion kirjoittamiseen. Neuvonantajien määrää ei ole rajattu. Skenaario voidaan lähettää tuomariston arvosteltavaksi myös anonyymina. Kilpailun jälkeen kaikki tekijätiedot ovat kuitenkin julkisia.

⊗ Tekijät voivat julkaista skenaarionsa ennen kilpailuun osallistumista. Tuomaristo arvostelee vain kilpailuun lähetetyn version.

⊗ Arviointiperusteena käytetään skenaarion pelattavuutta, inspiroivuutta sekä vuositeeman maailmanloppu luovaa käyttöä. Myös skenaarion muut mahdolliset ansiot pyritään huomioimaan.

Skenaariokilpailun tuomarit

Skenaarioiden lisäksi haemme myös skenaariokilpailun tuomareita! Tuomaristo hoitaa arvioinnin ennen Ropeconia ja tuomaroinnin suorittamista varten saava he Ropeconin viikonloppurannekkeet.

Tuomariston hakuaika on 1.4.–1.7.2020. Voit ilmoittautua tuomariksi osoitteeseen pelitiski@ropecon.fi

 


Skenaariokilpailun pelinjohtajat

Skenaariokilpailun pelinjohtajat vetävät skenaarioita läpi Ropeconin Pelitiskin läheisyydessä.

Skenaariokilpailun pelinjohtajat vetävät skenaarioita läpi Ropeconin Pelitiskin läheisyydessä.
Pelinjohtajat saavat Ropeconiin joko päivärannekkeen (3-4 tunnin pelienjohtamisesta) tai viikonloppurannekkeen (6-8 tunnin pelienjohtamisesta).

Voit ilmoittautua skenaariokilpailun pelinjohtajaksi huhtikuun puolivälissä avautuvassa vapaaehtoishaussa. Pelinjohtajien hakuaika on päättyy 22.7.2020.

Skenaariokilpailun voittaja 2018

Voittaja: Ville Yli-Knuutila
Lumijoki 1714

Lumijoki 1714 -skenaarion palkintokartta. Kuvittaja: Miska Fredman

 

Kysyttävää?

pelitiski@ropecon.fi