pic

Tervetuloa ohjelmanjärjestäjäksi!

Ropecon ♥ ohjelmanjärjestäjät

Ropeconin koko ohjelma toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Haemme monenlaista ohjelmaa peleistä ja peliesittelyistä työpajoihin, luentoihin, paneelikeskusteluihin ja näytöksiin. Vuoden teema on Maailmanloppu – olkoon se inspiraation lähteenä ohjelmanumeroille! Tänä vuonna lapsille on oma teemansa, Dinosaurukset. Otamme mielellämme mukaan myös englanninkielistä ohjelmaa.

Ohjelmanjärjestäjän edut

Ohjelmanjärjestäjänä saat päivä- tai viikonloppurannekkeen tapahtumaan, riippuen ohjelman pituudesta. Pääsääntöisesti lyhyestä ohjelmasta saa päivärannekkeen ja pidemmästä työpanoksesta viikonloppurannekkeen tai kaksi päiväranneketta, jos ohjelmalla on useampia järjestäjiä. Ohjelmanjärjestämisestä saatavat rannekkeet eivät ole siirrettävissä muille henkilöille. Katso ohjelmakohtaiset käytännöt alta ja kysy rohkeasti ohjelmista vastaavilta coniiteilta, mikäli haluat tietää lisää!

Lisäksi vapaaehtoisten etuihin kuuluvat:

⊕ Vapaaehtoisten takahuone
⊕ Staffipaidan tilausmahdollisuus
⊕ Lattiamajoitus tapahtumapaikalla
⊕ Pääsy tapahtuman kaatoon
⊕ Halutessasi saat myös työtodistuksen tapahtuman jälkeen
⊕ Pöytäroolipelien pelinjohtajien kesken jaetaan Ropecon-viikonlopun lopuksi ns. lootti. He voivat halutessaan vaihtaa sen pääsyyn takahuoneeseen ja kaatoon.

Haku ohjelmanjärjestäjäksi

Puheohjelma ja työpajat

Vuoden 2020 Ropeconiin etsitään kiinnostavia ja mukaan tempaavia esitelmiä, työpajoja sekä paneelikeskusteluja erityisesti teemalla maailmanloppu ja lasten teemalla dinosaurukset. Toivomme tänä vuonna lisää myös englanninkielistä ohjelmaa. Mainitsethan, jos pystyt vetämään ohjelmanumerosi sekä suomeksi että englanniksi.

Puheohjelma voi olla esitelmä, keskustelu, paneeli tai työpaja, ja se voi olla aloittelijaystävällinen tai suunnattu kokeneimmille konkareille.

Etsimme lauta-, figu- ja pöytäroolipeliaiheista puheohjelmaa sekä työpajoja ja taiteisiin, käsitöihin tai muuhun roolipelaamisen ympärillä tapahtuvaan luovaan harrastamiseen liittyvää ohjelmaa. Otamme erittäin mielellämme vastaan myös perheille, lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa.

Puheohjelman pituus on 45 minuuttia tai 105 minuuttia. Jos ilmoitat ohjelmaan työpajan, toivomme, että se järjestetään kahdesti tapahtuman aikana.

Paneelin järjestäjä/moderaattori saa päivärannekkeen lyhyestä paneeliohjelmasta tai viikonloppurannekkeen pitkästä paneeliohjelmasta. Pääsääntöisesti panelistit eivät saa ilmaislippuja tapahtumaan – jos he eivät muutoin osallistu Ropeconiin, he saavat esiintyjäpassit, joilla he pääsevät omaan paneeliinsa.

Ropeconissa on myös akateeminen seminaari. Seminaariin on erillinen haku akateemisen seminaarin sivuilla

Haku puheohjelmaan ja työpajoihin on auki Kompassissa 15.2.–30.4.2020.

Hae tästä

Lisätiedot
Heidi Säynevirta | ohjelma@ropecon.fi


Larpit

Tule tarjoamaan Ropeconin kävijöille unohtumattomia larp-elämyksiä! Voit pelauttaa tapahtumaa varten kirjoittamasi pelin tai muokata olemassa olevasta larpistasi coniin sopivan version. Toivomme jokaisessa pelissä olevan pelattavaa noin 6–10 pelaajalle ja että hahmot ovat kaikkien pelaajien pelattavissa pelaajan ominaisuuksista (sukupuoli, ikä, taidot) riippumatta. Mukaan saa toki ilmoittaa suurempiakin larppeja, mutta toivomme kaikkien hahmojen olevan mielekkäitä pelattavia. Lähtökohtaisesti jokainen itse tekemäänsä peliä 3-4 tunnin ajan pelauttava pelinjohtaja saa kiitokseksi ilmaisen sisäänpääsyn Ropeconiin koko viikonlopuksi.

Eikö sinulla ole peliä, jota vetää? Ei hätää! Näemme mielellämme myös enemmän valmisskenaarioita suomalaisten harrastajien pelattavaksi tuotuina ja voit ilmoittautua freeform-pelinjohtajaksi samalla ilmoittautumislomakkeella. Valmiista materiaalista vedettävää, noin 3-4 tunnin peliä toivomme pelinjohtajan jaksavan johtaa kaksi kertaa viikonlopun aikana, jolloin vaivanpalkaksi saa myös viikonloppurannekkeen.

Haku larppien pelinjohtajaksi on auki Kompassissa 15.2.–17.5.2020.

Hae tästä

Lisätiedot
Tuomas Puikkonen ja Pauliina Männistö | larpit@ropecon.fi

Peliohjelmat, kokemuspiste ja turnaukset

Ropecon hakee peliohjelmanjärjestäjiä järjestämään peliohjelmaa. Peliohjelma voi olla mitä tahansa kävijöille suunnattuja figu-, kortti- ja lautapelejä, peliesittelyitä, demotuksia tai turnauksia.

Figu-, kortti- ja lautapeliohjelmat tarjoavat kävijälle mahdollisuuden päästä pelaamaan täyspitkää peliä osaavassa ja kokeneessa seurassa. Pelit voivat olla aloittelijaystävällisiä tai kokeneemmille pelaajille suunnattuja.

Kokemuspisteellä kävijä pääsee tutustumaan uusiin peleihin peliesittelijän opastuksella. Peliesittelijänä pääset peluuttamaan itse tekemääsi peliä tai demottamaan toisen julkaisijan peliä uudelle yleisölle. Peliesittelyiden ja demotuksien tulee olla kestoltaan lyhyitä, pääsääntöisesti alle tunnin mittaisia, jotta mahdollisimman moni kävijä pääsee tutustumaan uusiin peleihin.

Osa Ropecon-kävijöiden kokemusta ovat turnaukset, joissa he pääsevät mittelöimään taidoillaan ja onnistuessaan vievät kotiin pienen palkinnon, jonka Ropecon tarjoaa. Etsimme siis järjestäjiä figu-, kortti- ja lautapeliturnauksiin. Peliohjelmanjärjestäjille tarjoamme kiitokseksi päivärannekkeen (3-4 tunnin ohjelmasta) tai viikonloppurannekkeen (6-8 tunnin ohjelmasta).

Haku peliohjelman järjestäjäksi on auki Kompassissa 15.2.–31.5.2020.

Hae tästä

Lisätiedot
Pelitiski | pelitiski@ropecon.fi


Pöytäroolipelit

Tule pöytäpelinjohtajaksi Ropeconiin! Voit testata kehittämiäsi seikkailuja uusilla pelaajilla ja saada näkökulmia muilta harrastajilta. Pelauttamalla onnistuneita skenaariota pääset jakamaan tietotaitoa ja ideoita muille pelinjohtajille ja pelaajille. Voit myös esitellä uusia pelijärjestelmiä ja -maailmoja tai vain nauttia pelauttamisen riemusta.

Lisätietoa pöytäroolipelien vetämisestä Ropeconissa voit lukea täältä.

Haku pöytäpelinjohtajaksi on auki Kompassissa 15.2.–15.6.2020.

Hae tästä

Lisätiedot
Iiris Kaasinen & Jaana Takalo | roolipelit@ropecon.fi


Figumaalausohjelma

Heilutatko sivellintä kuin säilää? Taipuuko foamboard käsissäsi upeiksi palatseiksi? Haluaisitko jakaa erikoistaitosi conikansan syville riveille? Haemme figumaalauksen osaajaa, joka haluaisi tulla vetämään työpajaa ja pyörittämään figumaalauskilpailua. Oli sinulla sitten jo idea figumaalausohjelmasta tai halua lähteä vetämään figumaalaustyöpajaa, niin ota rohkeasti yhteyttä pelitiskiin!

Haku figumaalausohjelman järjestäjäksi on auki Kompassissa 15.2.–31.5.2020.

Hae tästä

Lisätiedot
Pelitiski | pelitiski@ropecon.fi


Muu ohjelma

Otamme vastaan myös roolipelaamista tukevien harrasteiden ohjelmasisältöä, kuten taistelunäytöksiä ja muita esityksiä. Jos sinulla on luova idea siitä, millaista ohjelmaa haluaisit järjestää, ota yhteyttä!

Haku muun ohjelman järjestäjäksi on auki Kompassissa 15.2.–30.4.2020.

Hae tästä

Lisätiedot
Laura Sirola, Aleksi Nikula ja Johanna Kari | ohjelma@ropecon.fi